. . .

 

När jag spelar en hand kommer många av mina beslut efter floppen helt automatiskt, eller nästa automatiskt i alla fall. På grund av detta är det före floppen jag tar de viktigaste besluten:

Skall jag spela de två korten jag fått?

När jag började lära mig att spela poker, tittade jag alltid efter i tabeller som föreslog vilka två kort som jag skulle spela i varje position. Men trots att tabellerna ger dig bra vägledning ger de tabellerna inte hela sanningen.

Poker avgörs av situationer
Poker är inte ett spel som spelas bäst med hjälp av olika siffror och kombinationer. Poker är ett spel där olika situationer avgör ditt handlande.

I blackjack finns det alltid ett korrekt val, en “perfekt strategi”. Så fort du jämfört styrkan i din hand med dealerns öppna kort, visar oddsen vilket val du skall göra: hit, stand, split, osv.

Poker, däremot, är ett spel där du inte har all information. Det finns många fler faktorer som spelar in än vad en pokerbok eller tabell kan hjälpa dig med. Några av dem:

Min motståndares tendenser
Min form
Min motståndares form
Storleken på stacken
Min image vid bordet
Min motståndares form
Datorer kan räkna ut spelbara händer. Riktiga pokerspelare analyserar situationen och fattar sina egna beslut efter att de tittat på alla information som finns tillgänglig.
Jag kan höja med A-J från tidig position i en omgång, och lägga mig med samma hand, i samma position i en annan omgång.

En bra tabell kan hjälpa dig i många situationer:

Min motståndares form
Du är först med att lägga pengar i en pott.
Du vet inte mycket om din motståndare
Alla spelare har en genomsnitts stack
Blindsen är relativt små jämfört med stack storleken
CD Poker med en kalasbonus

När de ovanstående inte stämmer skall du basera ditt spel på något annat än en tabell.

Om du är nybörjare, de här borden är perfekt att börja spela vid. När du spelat mer kommer du att känna hur det känns bättre att låta din erfarenhet och instinkt guida dig till de rätta besluten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *