. . .

Isolerar en motspelare och implicita odds

 

Limit texas holdem del 4

Isolera Motspelaren
För att avsluta den här korta serien om Limit Texas Holdem, skall vi titta lite på hur man isolerar en motspelare och implicita odds, två verktyg som om du behärskar dem, kommer att öka din vinst som limit holdem spelare.

Att isolera sin motspelare är egentligen att manipulera pottens storlek, nästan alltid genom att höja, så att du hamnar heads up mot din motspelare du vill isolera. Genom att höja vid ett speciellt ögonblick kan du få alla andra att lägga sig, förutom en motståndare. Det åstadkommer du oftast genom att re-raisa en motspelare som gick in i potten före dig, med en höjning.

Detta tvingar ofta alla andra att lägga sig och att isolera den ensamme motspelaren. Det här ger dig tre fördelar. Den största är att du har position, och de två andra är att du spelar heads-up och har visat styrka.

Om du lyckas att avslöja vilken av dina motståndare som är en vekare spelare, är isolering en bra metod för att tillföra extra pengar in i potten. Det här fungerar allra bäst mot “galningar” eller “tomtar”, som ofta höjer med medelmåttiga händer. Här vill jag utfärda en varning. Om det finns fler solida spelare som sitter efter dig kan du hamna mitt i mellan en solid spelare och en “tomte” “galning”. Det här kan bli dyrt och du måste undvika såna situationer om du inte sitter på en riktigt bra hand.

Implicita Odds
Många spelare har hört talas om pot odds, men de bättre spelarna vet hur man använder en annan typ av odds, implicita odds, till sin fördel. Implicita odds är summan du förväntas att vinna mot hur mycket det kommer natt kosta att fortsätta spela. Det här förklaras bäst med ett exempel.

Du sitter i big blind med 5 7 och får se floppen gratis, det är tre andra spelare med. Floppen kommer och visar A 4 6, du checkar, nästa spelare betar och nästa callar och den sista lägger sig. Det ligger 6 small bets i potten och du har 8 st outs vilket ger dig bättre än 6 till 1 i odds, du callar. På turn kommer en J och du checkar igen, en motspelare betar och en lägger sig. Det är nu 4 1/2 big bets i potten vilket inte ger dig de rätta oddsen att calla.

Men, eftersom det kommer att vara svårt för din motspelare att sätta dig på ett stegdrag kommer de gånger du får in stegdraget på river att ge dig minst ett, oftas två eller fler big bets till, speciellt om motespelare har träffat två par eller en triss. Skulle du inte träffa din hand kand du lägga dig mot en höjning. Tänk på att om det ligger två kort av samma färg på floppe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *