. . .

 

Nu när många menar att den största pokerboomen är över så har det nya bolaget T6 poker dykt upp på marknaden. Upphovsmannen är dansken Torben Hübertz, skapare av det kända MLM-konsernen 1oz group och Alston Price.

När man googlar på “T6 poker” hänvisas man främst till 5 olika hemsidor: 1oz-poker.se, t6poker.com, t6-poker.info och T6onlinepoker.com. Bara detta är mycket förvirrande och misstänksamt. Precis som med alla MLM- och pyramid-bolag erbjuds man att investera och närmast garanterar enorm avkastning. T6 poker kallar investeringen för “vinstandelar” eller “Gift certifikat”.
Men T6 själva säljer inga andelar. Förklaringen till detta är svårförståelig.

-Förenklat är det så vi är många som har ”konverterat” andelar från Alston Price till Gift Certifikat i T6 Poker, skriver en medarbetare i ett mail.

Alston Price kom människor inblandade i Gii-corp (Känd pyramidscam) och från Alston price kommer medlemmar till T6 poker. Det lyser varningsskyltar.
1oz group planerar att T6 poker kommer vara en av de största pokersajterna inom ett halvår f.o.m start. De säger sig redan innan start knytit 250 000 spelare till sig som “fr.o.m första speldagen kommer gå från andra pokersidor till oss”. Men varför dessa 250 000 spelare skall behöva sluta spela på andra sidor för att börja spela för 1oz är något oklart…

Om denna siffra stämmer så är t6 poker redan en av de världsledande sajterna. Utan att de själva verkar veta om det… Svenska spel var nämligen ett av väldens fem största pokersajter med 137 000 år 2006.

Alston Price ägt av 1oz group, är ett känt MLM-bolag som man ofta hör i samband med T6 poker. De flesta investerare verkar komma härifrån. och vissa säger till och med att man “tvingats” konverterat sina andelar till T6 poker.
I medlemsavtalet för Aston Price förbinder man sig bland annat att inte prata om vad som försiggår inom bolaget för utomstående, samt att inte inleda några rättsliga processer mot bolaget.

MLM- och Pyramidspel
Pyramidspel har de flesta hört talas om. Det är en organisation som inte har någon egentlig produkt Det hela går ut på att man värvar medlemmar och dessa medlemmar får betala en avgift, som betalas till värvaren och organisationen. Man blir lovad enkla pengar och stora summor. Det enda man behöver göra är att själv värva. Tillslut är dock bottenlagret så brett så att det hela slutar växa och istället börjar krympa i och med att varje bottenlager blir bankrutt. Det är då dags för den rika pyramidtoppen att dra vidare och bygga en ny pyramid med nytt namn. Detta blev snabbt erkänt som en bedrägeriform och illegaliserat.

MLM
MLM står för Multi-level marketing. MLM är i många fall en täckmantel för pyramidspel, men det finns även mer seriösa företag. Skilnaden från pyramidspelet är att man i ett MLM-bolag har en produkt eller en tjänst att sälja. Man värvar säljare, som i sin tur värvar nya säljare. Detta gör att organisationen får figuren av en pyramid. Eftersom det finns en produkt som teoretiskt sett kan utdela en vinst är MLM lagligt i de flesta länder. Bland annat Sverige.

Ofta är organisationsuppbyggnaden krånglig i dessa bolag Många företag och föreningar och äger varandra, och samma personer figurerar ofta i olika “scams”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *